Hoppa till sidans innehåll

Eva slog till med seger

2018-02-10 18:10
Fin andraplats för Pirkko.
  • Uppdaterad: 2018-02-10 18:10

Andra Top Tio Kvalet spelas normalt sett betydligt tidigare än första söndagen i februari. Men, i år är Top Tio tävlingarna senare än vanligt. Två fina placeringar blev det vid det andra kvalet, och det i form av två spelare som inte var med alls vid den första kvaltävlingen. 

I D-klassen låg Eva Prennfors på andra plats efter första varvet. Trots ett högre resultat varv två så kunde Eva ta sig förbi konkurrenterna till seger.  Därmed är antalet spelare från EBGK som har vinst i kvaltävling till Top Tio nu uppe i 13. 

- Jag firade med att somna direkt på soffan, säger Eva. 

Jan Jonsson slutade denna gång på sjätte plats efter att ha kommit tvåa vid första kvalet. 

 

Pirkko Maaninka var resultatmässigt bästa EBGK-spelare denna gång. 68 slag räckte sånär till segern i B-klassen, men Anton Eriksson, MGK 49 Nyköping fick till en fin 31:a på avslutningsrundan och tog sig därmed förbi med minsta möjliga marginal. Innan andraplatsen var säkrades krävdes dock en suddenseger över Tommy Edeving, MGK 49 Nyköping. Reinhold Nietsch var kanske inte helt vaken första varvet men spurtade upp sig till 13:e plats vid en gröning på eftermiddagen. 

 

I C-klassen finns Anders Hedlund som efter idogt EB-spel tyckte att det kändes så där att vara tillbaka på det gröna underlaget. Nu blev det ändå två okej varv där en siffra på varje varv höll honom borta från det absoluta toppskiktet. En delad fjärdeplats, tre slag från segern. Lennart Sander började tungt men kom igen betydligt bättre varv två och slutade sjua. 

 

A-klassen och nej, för en gångs skull ville det sig inte riktigt för Anders Görlin. Trots det nästbästa EBGK-resultat med 71 men ingenting som räcker till övre halvan i A-klassen. 

 

I totalen är det väldigt svårt att sia om vad som krävs för finalplats då det tarvar bli stora omkastningar. Men det tycks som att Jan Jonsson i D-klassen och Anders Hedlund i C-klassen bör hålla finalhelgen fri i almanackan. Många andra har chansen men då krävs både ett bra resultat och att övriga resultat inte går emot. Första helgen i mars spelas det tredje och sista kvalet.

Skribent: Christian Eriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

   

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Box 4022
63004 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016-14 41 98, 073 - 734 98 55
E-post: This is a mailto link

Se all info