Hoppa till sidans innehåll

SM-fest stundar i Munktell

29 NOV 2018 17:39
Julle och Pirkko medaljkandidater. EBGK största förening med elva startande.
  • Skapad: 29 NOV 2018 17:39

1-2 december blir det SM-fest i MunktellArenan när den sjätte upplagan av Inomhus-SM spelas. Det blir fjärde gången som tävlingen går av stapeln i MunktellArenan. Men, det är första gången som tävlingen avgörs i form av en kombi. Det innebär vartannat varv på filt och vartannat på EB. 

Tävlingen har lockat 107 startande fördelade på fem klasser. EBGK har elva startande fördelade på tre av klasserna. Tre  spelar i oldtimers damer, nämligen Åse Tellia, Eva Prennfors och Pirkko Maaninka. Eva får äran att slå första slaget då hon lottades till nummer ett i Oldtimers Damer. Det är däremot den sistnämnda, Pirkko, som har bäst chanser att placera sig högt upp i resultatlistan. Pirkko kan mycket väl blanda sig i guldstriden, särskilt sett till det fina filtspel som hon har visat upp. Resultaten på EB är lite mer upp och ned vilket kan vara kostsamt när hon möter Lena Nilsson, Sjöviken och Annelie Lundell, Malmö. 

Oldtimers Herrar är ett riktigt getingbo. Drygt 40 startande och många riktiga klasslirare. Här finnns EM-vinnaren Daniel Ågren, Södertälje, landslagsspelarna Stefan Viberg och Mikael Karlsson, Tyresö samt Olofströms Peter Ericsson. Men, EBGK:s Anders "Julle" Görlin har visat många gånger att han har kapacitet för att mäta sig med de främsta. Visserligen dras Julle med en förkylning men det har inte hindrat honom förr. Utöver Julle så går de främsta förhoppningarna till Anders Hedlund och Bror Wallén. Övriga spelare från EBGK är Rolf Strandberg, Reinhold Nietsch, Patric Vestin samt Benny Karlsson. 

Föreningens enda senior är Andreas Ravetti som säkerligen vill sätta en fin punkt, eller kanske kommatecken, på bangolfkarriären. Nästa år väntar äventyr av annat slag för "Frasse". 

På lördagen spelas sammanlagt sex varv, tre på vardera anläggning. Spelet beräknas pågå fram till cirk 20.30. På söndagen avslutas tävlingen någon gång på eftermiddagen. EBGK-spelarna hoppas som alltid på gott stöd på publikplats. 

Resultat Inomhus-SM 2018

Skribent: Christian Eriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Box 4022
63004 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: This is a mailto link

Se all info