Hoppa till sidans innehåll

SM-silver till Pirkko efter rafflande avslutning

02 DEC 2018 20:55
Julle slutade nia i Oldtimers Herrar.
  • Skapad: 02 DEC 2018 20:55

Inomhus-SM i MunktellArenan har spelats den gångna helgen. 109 deltagare spelade under lördagen tre kombivarv vilket tog rejält på krafterna hos många. Detta medan andra menade på att det var roligt att få spela så mycket. Till söndagens spel gick hälften i varje klass vidare (doc finns ett minsta antal i respektive klass). Vid lunchtiden drog så finalen igång med de absolut bästa i respektive klass. 

 

Den av EBGK:s spelare som utmärkte sig hela vägen denna helg var Pirkko Maaninka. Länge såg det ut som att Pirkko låg i perfekt guldläge, särskilt med tanke på att sista varvet spelades på filten där Pirkko ditintills varit starkare än sina motståndare. På avslutningsrundan tog sig dock Annelie Lundell, Malmö förbi varpå Pirkko fick nöja sig med silver, två slag bakom. Noterbart är att Pirkko tappade ett slag på vardera underlagen. Eva Prennfors gjorde en god instats och slutade på sjätte plats. Till bronsplatsen saknades det dock över 20 slag. Jämfört med kombitävlingen i våras så sänkte sig dock Eva på båda underlagen. 

I Oldtimers Herrar fanns det förhoppningar om att flera EBGK-spelare skulle blanda sig i toppstriden. Bror Wallén och Anders "Julle" Görlin var flera gånger på gång uppåt i resultatlistan men lyckades inte denna gång etablera spelet på den höga nivå som krävs. Det är utan tvekan så att konkurrensen är mördande i Oldtimers Herrar. Bror missade finalkvalet efter en mindre lyckad avslutning på sista filtvarvet. Julle tog sig till finalen men lite symptomatiskt för hans helg var att åttonde och sista pris försvann på den allra sista banan när han slog tre slag. Även Reinhold Nietsch överlevde första kvalet och fick spela på söndag morgon. Det blev till slut plats 22 av 45 för Reinhold, alltså övre halvan! Övriga EBGK-spelare överlevde inte först  kvalet. 

I herrklassen slutade Andreas Ravetti liksom Reinhold precis på den övre halvan, plats 14 av 29. 

Resultat Inomhus-SM 

Skribent: Christian Eriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Box 4022
63004 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: This is a mailto link

Se all info