Hoppa till sidans innehåll

Eva och Robin föll i bronsstrid på Mixed-SM

21 OKT 2018 20:19
Ny femteplats för Ingela och Julle.
  • Skapad: 21 OKT 2018 20:19

Mixed-SM 2018 bjöd på medaljdramatik i den öppna klassen för EBGK:s räkning. Eva Prennfors i par med Södertäljes Robin Andersson var bara ett slag ifrån med sju banor kvar. Då bestämde sig dock motståndarna, Wilma Harrysson och Filip Johansson för att lägga in spurten och avslutade missfritt. Eva och Robin var därmed fem slag från bronset. Dock kunde man nöja sig med att få gå fram på prisutdelningen och hämta ut fjärde och sista pris. Onekligen en fin mixedsäsong som paret har haft tillsammans med två segrar tidigare på lite mindre tävlingar, och nu fjärdeplats på SM!

Guld och silver gick till två par från Tantogården som var helt i en klass för sig. Alexander Dahlstedt och Jennifer Göransson som blev svenska mästare presterade på söndagen dessutom två perfekta 18-varv. Vid ett tillfälle i tävlingen stod man för 34 raka spik. Silvermedaljer till Laura Fogh Henriksen och James Lindström. 

 

Ingela Wigö och Anders "Julle" Görlin gillar onekligen att spela mixed tillsammans. Om man bara tittade på indivdiuella resultat så skulle paret inte hamna så högt upp. Nu är mixed som tur är klurigare än så, och ett par som trivs bra tillsammans kan överträffa de individuella resultaten. Paret upprepade placeringen från i fjol och blev på nytt femma! Precis som för Eva i Öppna klassen innebar det att man la beslag på sista priskuvert. Framgångsreceptet var onekligen att man lyckades spela så jämnt och stabilt, alla rundor mellan 23 och 28.

I samma klass blev det en åttonde plats för Pirkko Maaninka och Anders Hedlund. Paret pangstartade på lördag morgon men sedan hackade maskineriet lite av och till. Samtidigt var man nere på fina 22 och 23.

För Stefan Wigö i par med Mosås Ulla Ljung blev det precis rött snitt vilket räckte till plats 16. Tre placeringar längre ned slutade Åse Tellia som stred ihop med Södertäljes Håkan Berg. Paret snittade dryga 31.

Guldet gick till Sjövikens Lena Nilsson / Mats Olsson som spelade mycket stabilt och på en hög nivå tävlingen igenom. Silver till Annelie och Martin Lundell, Malmö respektive Hjelmsjö.  

Resultat Mixed-SM 2018

 

Skribent: Christian Eriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

   

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Box 4022
63004 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: This is a mailto link

Se all info