Hoppa till sidans innehåll

Fem finalplatser för EBGK

2018-03-11 13:05
Andra raka segern för Eva Prennfors när filtkvalet gick i mål.
  • Uppdaterad: 2018-03-11 13:05

När det sista filtkvalet spelades exakt en månad efter det förra så fanns det ett stort glädjeämne bland klubbens spelare i form av Eva Prennfors i D-klassen. Därtill ett par stabila insatser medan många andra hade det desto tyngre. Sammanlagt har fem spelare från klubben kvalat in bland de tio bästa i sin klass och kan se fram emot finalspel. 

 

I det sista kvalet så vann Eva Prennfors på nytt. Denna gång på ett än bättre resultat, 79. Eva grejade utan problem en plats bland de tio främsta. Tränings- och tävlingsflit har gett välförtjänt resultat för Eva! I finalen får hon sällskap av klubbkompisen Jan Jonsson som gick ut starkt i höstas men sedan inte riktigt fått till spelet på samma nivå. I det avslutande kvalet slutade Jan på nionde plats. 

 

Anders Hedlund gjorde på nytt en bra och stabil insats, men utan att riktigt få till det. Tre kvaltävlingar runt 80 är något under den kapacitet som vi vet finns i den kroppen. Nu blev det en sjätteplats i den avslutande tävlingen och en femteplats i finalen. I fjol vann Anders finalen i D-klassen. Kan han månne fortsätta den trenden? 

 

I B-klassen spelade Pirkko Maaninka på nytt mycket stabilt. Två röda varv kirrade finalbiljetten. Reinhold Nietsch hade inte riktigt marginalen på sin sida. Missad final med ett slag men halmstrået i form av att någon av de kvalificerade tackar nej, finns förstås. 

 

I A-klassen slutade Anders Görlin på femte plats i sista kvalet. I sammandraget var han strået vassare med en fjärde plats. 

 

Resultat Top Tio Kval 3

Sammandrag

Skribent: Christian Eriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

   

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Box 4022
63004 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016-14 41 98, 073 - 734 98 55
E-post: This is a mailto link

Se all info