Hoppa till sidans innehåll

Fina finalinsatser på EB:n

2018-02-26 10:12
Dubbla andraplatser och flera 19-varv.
  • Uppdaterad: 2018-02-26 20:05

För drygt en vecka sedan avgjordes Top 12 Finalen på MunktellArenans EB. Fem spelare från klubben var kvalificerade. I A-klassen svarade Anders Görlin för en stabil insats och slutade tvåa. Inte mindre än tre gånger på de elva varven presterade "Julle" 19-varv. Sammanlagt vann han åtta av elva matcher och snittade 21,4. 

 

I C-klassen placerade sig Anders Hedlund på en stark andraplats med 17 inspelade poäng. I sista omgången hade han chans på slutsegern men behövde då hjälp av sin klubbkamrat Stefan Wigö som mötte hotet mot Anders segeraspirationer, Lars Eriksson MGK 49 Nyköping. Det blev en jämn match som kom att avgöras på bana 16, snäckan. Helgens enda bom på den banan för Stefan och matchen förlorades. Fjärdeplats för Stefan och nytt personligt rekord då han gick 19 ett av varven. Både Stefan och Anders snittade 23,4. Den tredje spelare från klubben var Benny Karlsson som efter en tuff start tog sju av åtta poäng på de fyra sista matcherna. Det räckte för att undvika jumboplatsen. 

 

Den femte spelare från EBGK var Reinhold Nietsch i B-klassen. Där krävs det ofta grönt för att ta poäng och då Reinhold inte mäktade med fler än fem sådana denna gång så blev poängskörden inte riktigt vad som krävs för att blanda sig i topptriden. Tio inspelade poäng på 25 blankt i snitt gav en sjundeplats. För övrigt nästan exakt samma resultat som i förra årets final. Fem slag bättre dock denna gång för Reinhold. 

 

Till sist så avslöjar banstatistiken att Stefan Wigö var en av endast två spelare som var missfria på mosbrickan. Stefan och Reinhold var tävlingens bästa spelare på liggande koner, varsin miss. Anders Görlin var på flera av banorna bland de allra vassaste spelarna. 

 

Resultat Top 12 Final

Skribent: Christian Eriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

   

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Box 4022
63004 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016-14 41 98, 073 - 734 98 55
E-post: This is a mailto link

Se all info