Hoppa till sidans innehåll

Janne visade framfötterna i blöt hemmatävling

26 MAJ 2019 20:23
Reinhold och Patric knep andraplatser. Anders H bästa hemmaspelare i Vilstavarvet.
  • Skapad: 26 MAJ 2019 20:23

Det5 blev en blöt, kall och småblåsig dag i Vilsta för de 50 deltagarna i MSV Cup 3. Starten kunde ske först två timmar efter utsatt tid, det vill säga vid 11-tiden. Först ut var D-klassen och där låg Jan Adolfsson bra med efter första varvet. På det andra varvet spelade Janne fortsatt stabilt medan övriga konkurrenter hade det riktigt tungt. Därmed kunde Janne utan problem knipa segern. 

I C-klassen kämpade Patric Vestin genom hela tävlingen i toppen. Åt slutsegraren Lars-Erik Sundin fanns dock inget att göra. Men väl en fin andraplats för Patric. Samma placering blev det i B-klassen för Reinhold Nietsch. Reinhold var i ledning efter först varvet men efter en tyngre andravarv blev även han passerad av en Spiikspelare, nämligen Tommy Blixt. På tredje plats landade Anders Hedlund. 

Även i A-klassen var det EBGK-ledning efter första rundan. Men på andra varvet tappade Bror Wallén och det rejält efter ett för honom ovanligt högt varv, bland annat efter en sexa på bana arton, kyrkan. 

Tävlingen avslutades med Vilstavarvet till vilket de 16 bästa på raka listan kvalificerade sig. Enkelvarvet vanns av Tommy Blixt på 32, närmast före Jonathan Arab-Ekman på 33 och Anders Hedlund, även han på 33. 

 

För övrigt noterar vi att:

- Lena Brown, Spiik var ensam om att spika bana ett, salto. 

- Benny Hasth, Strängnäs var ensam om två spikar på spången. 

- Jonny Karlsson, Uddevalla var ensam om två spikar på lådbanan. 

- Robin Andersson, Mosås var ensam om två spikar på blixten. 

- Reinhold Nietsch, EBGK, var ensom att två spikar på synvillan. 

- Att bana 17, kulle var banan med lägst snitt, och enda banan under 2,00. Näst enklast var bana 18, kyrkan med 2,15 i snitt. 

- Inte mindre än sex banor hamnade över 3 i snitt. Som vanligt var det två naturliga backbanorna, rännan och fiskbenet allra svårast. 

Skribent: Christian Eriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Box 4022
63004 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: This is a mailto link

Se all info