Hoppa till sidans innehåll

Kjell-Åke tvåa i Munktellåterkomsten

18 NOV 2018 21:22
Kari nära segern i B-klassen. EBGK tog alla tredjeplatser.
  • Skapad: 18 NOV 2018 21:22

Första kvaltävlingen till Top Tio är på många sätt signalen att Munktellsäsongen är på gång på allvar. I år spelades tävlingen lite senare än vanligt, och nu är det bara två veckor kvar till Inomhus-SM! 

Allra bäst för Eskilstunas spelare gick det för Kjell-Åke Johansson i C-klassen som slutade tvåa. Platsen efter kom Lennart Sander! Ytterligare en EBGK-are top tio då Åse Tellia slutade just tia efter ett motgångsfullt andravarv. 

I A-klassen slutade Anders "Julle" Görlin på tredje plats på 64 slag. Nyförvärvet från Spiik, Bror Wallén hade ett för honom ett ovanligt tungt förstavarv som slutade över 40. På andra varvet spottade dock "Walle" upp sig och klättrade något. Anders Hedlund gjorde debut i A-klassen och som den fajter han är kommer han säkerligen igen efter en mindre lyckad debut. 

I B-klassen höll Kari Laakso på att småskrälla hela vägen till seger. Sista banan ställde dock till det och Kari fick nöjda sig med plats sju. Istället blev hans sambo Pirkko Maaninka bästa EBGK-are med en tredjeplats. 

I D-klassen slutligen fullbordade Jan Jonsson klubbens förmåga att plocka tredjeplatser. 

Slutligen måste vi också framhålla att det nu står klart vilken bana som är favoriten i klubben. Bana 4 vallgraven där det var fyra spelare av 130 i tävlingen som lyckades spika båda varven. Alla fyra bar EBGK:s dress; Reinhold Nietsch, Pirkko Maaninka, Anders Görlin och Lennart Sander!

Resultat Top Tio Kval 1

Skribent: Christian Eriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

   

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Box 4022
63004 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: This is a mailto link

Se all info