Hoppa till sidans innehåll

Ny EB-framgång för Stefan Wigö

2018-01-28 18:58
Även Anders Hedlund högt upp i sista EB-kvalet. Två EBGK-spelare missade finalen precis.
  • Uppdaterad: 2018-01-28 18:58

Stefan Wigö såg ett tag ut att ta sin andra raka kvalseger till Top-12 finalen. Men på det sista varvet satte Mikael Richtnér, Sundbyberg stopp för de planerna. Två olyckliga tvåor från Stefan precis i början av finalvarvet hjälpte också till. Men, varför gråta över spilld mjölk? Istället kan vi konstatera ytterligare en väl genomförd kvaltävling på 23 blankt i snitt, och starka 20 på öppningsrundan, för den för säsongen färske EB-liraren. En annan sådan, Anders Hedlund, slutade idag på fjärde plats. Han var lika många slag från segrande Richtnér.

Båda EBGK-spelararna kan se fram emot finalen i nästa månad. Dit kom däremot varken Benny Karlsson eller Pirkko Maaninka. De slutade istället precis utanför finalfältet, men kan få chansen vid återbud. Då står Benny först i kö och Pirkko tvåa. Vid dagens tävling presterade dock Pirkko bättre och slutade nia efter 26,0 över de fyra varven. Lite drygt två i snitt bättre per varv jämfört med EB-Maran. 

I B-klassen var det okej spel av Reinhold Nietsch vilket räckte till plats åtta. Rolf Strandberg hade det riktigt tungt på tävlingens första hälft då kroppen strejkade. Det blev plats 18 idag. Värre var att i totalen slutade Rolf, liksom Benny i C-klassen, på den så förhatliga 13:e platsen. Benny missade med ett slag medan Rolf förlorade på sämre tredjetävling. Det är inte att ha marginalerna på sin sida. 

I A-klassen spelade Anders Görlin mycket bra i tre varv och var med i toppstriden. I en så pass tuff klass räcker det dock med ett mindre bra varv för att åka ned till en slutlig sjunde plats efter 22,0 i snitt. Det blev också "Julles" placering i totalen vilket innebär att finalplatsen bärgades med god marginal. 

På fjärde plats över flest spik i rad hittar vi denna gång bland andra Stefan Wigö och Benny Karlsson som båda lyckades med 15 stycken. Ett annat glädjeämne för Benny, till tröst över finalmissen, torde vara de fyra spikarna på håven. 

Resultat Top 12 Kval 3

Sammanställning

Skribent: Christian Eriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

   

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Box 4022
63004 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016-14 41 98, 073 - 734 98 55
E-post: This is a mailto link

Se all info