Hoppa till sidans innehåll

Strandberg tvåa i Top Tio Finalen

14 APR 2019 20:54
Många fina EBGK-prestationer vid Top Tio Finalen.
  • Skapad: 14 APR 2019 20:54

Hela sju spelare från Eskilstuna Bangolfklubb fanns med i startfältet när Top Tio Finalen spelades i helgen. Det fanns faktiskt EBGK-spelare med i alla fyra klasserna. Flest, tre stycken fanns det i B-klassen. Där låg länge Kari Laakso och Pirkko Maaninka med strax under den absoluta toppen. Men på söndagen skedde omkastningar och även i den sista omgången blev det stora omkastningar. En av dem som seglade uppåt var Rolf Strandberg som på de sex sista matcherna tog elva av tolv möjliga poäng. Söndagen innehöll endast grönvarv för Näshultabon. Det räckte till sista till en andraplats. Noterbart är dock att Rolf hade klassens bästa slagantal. Kari och Pirkko tog varsin pinne mindre än Rolf men i den jämna tabellen hamnade man utanför prisplats på placering fem och sex. 

 

Allra bäst slagmässigt i EBGK denna helg var dock A-klassens Bror Wallén. Det blev dock inte så många poäng för Walle denna gång och därmed blev det en åttondeplats. Däremot kan han nu kalla sig fiskkungen då han var helgens bästa spelare på den banan med finfina 1,44 i snitt, eller alltså fem spik och fyra tvåor. Även Rolf Strandberg var ensam i topp på en bana; möllbergaren dominerade han med minst lika imponerande 1,11 eller alltså åtta spik och en tvåa. 

 

I C-klassen visade Patric Vestin och Åse Tellia att de är på väg uppåt. Båda snittade under helgen strax över 40. Patric var ett varv nere på 32 medan Åse hade inte mindre än fem röda varv. Varsina elva poäng blev det vilket placeringsmässigt slutade som för Kari och Pirkko, på placeringarna precis utanför prisplats. Jan Jonsson i D-klassen var sjunde EBGK-spelare och det var precis så många poäng som det blev i helgen vilket räckte till åttonde plats. 

Resultat Top Tio Final 2019

Skribent: Christian Eriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Box 4022
63004 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: This is a mailto link

Se all info