Hoppa till sidans innehåll

Tolv poäng och serieledning

2018-05-13 18:50
Sex klara vinster i utmärkta väderförhållanden.
  • Uppdaterad: 2018-05-13 18:50

Svenska Serien 2018 har startat. För Eskilstuna BGK:s del är det i år en nystart i division två efter fyra fina säsonger i ettan. Detta  sedan spelare som Fredrik Mets, Andreas Ravetti och Simon Levander försvunnit. 

Att få spela på hemmaplan brukar ofta vara en fördel. Lägg därtill att banorna i Vilsta är en svår anläggning vilket många gånger ger en än större fördel. Den visste hemmalirarna att ta till vara på. Under helgen inkasserades nämligen sex vinster och en förlust. Den sistnämnda kom mot Haga vilka tog lika många poäng som Eskilstuna under helgen. Dock toppar EBGK tabellen i kraft av bättre slagantal. 

Seriespel brukar många gånger innebära stor dramatik och nervkittlande avgöranden. Några sådana var det dock aldrig tal om denna helg i våra matcher. Visserligen blev det "bara" stryk med 14 slag mot Haga. Men i segermatcherna var vinstmarginalerna; 42, 57, 42, 33, 43 och 54 slag. 

I andra omgången väntar filt i Norrköping på Hagas banor innan serien avslutas, även det på filt, i Björnlunda. 

Individuellt denna gång var Anders "Julle" Görlin inte bara lagets, utan hela tävlingens bästa spelare med lite drygt 36 i snitt. Han lyckades dessutom med det som många andra skulle tycka vara svårt, att kombinera spelet med att stå i kiosken mellan varven! Plats fyra på den raka listan hittar vi EBGK:s starter, Reinhold Nietsch som var två slag per varv bakom Julle. 

Vi vill rikta ett stort tack till våra medlemmar som på olika sätt gjorde arrangemanget möjligt! Det var många som arbetade uppoffrande under många timmar. Ett stort tack!

Resultat Svenska Serien omgång 1

Skribent: Christian Eriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

   

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Box 4022
63004 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016-14 41 98, 073 - 734 98 55
E-post: This is a mailto link

Se all info