Hoppa till sidans innehåll

Wigö segrade i C-klassen

2018-05-27 15:26
Anders H hade bästa EBGK-resultatet medan Eva var ensam om att ha grönvarv.
  • Uppdaterad: 2018-05-27 15:26

Den där tryckande värmen som vi nog alla hade fruktat lite, ja den slapp vi när den tredje deltävlingen av MSV Cup på söndagen avgjordes i Vilsta. Istället var det på morgonen lite småkyligt med en del kalla vindar och stora temperaturskillnader mellan skugga och sol. Tävlingen lockade lite drygt 50 startande till Vilsta där B- och C-klasserna var betydligt större än A och D. 

D-klassen saknade deltagare från EBGK. Istället var det efter första varvet dubbelt Örebro, ja inte nog med det, det var dubbelt Boldt i topp. På andra varvet tappade man dock och istället blev det en Hagadubbel där Per Karlsson betvingade klubbkamraten Benny Claesson på första suddenbanan. 

I C-klassen fanns på förhand vissa förhoppningar på att framförallt Lennart Sander skulle kunna blanda sig i toppstriden. Men två varv runt 50-strecket räcker inte till. Istället blev det Stefan Wigö som stod för finspelet och tog hem en klar seger med fem slag. 78 slag gjorde Stefan till dagens näst bästa EBGK-spelare. Näst bäst bland EBGK-spelarna i C-klassen blev Eva Prennfors som lite sin vana trogen hade ett högt varv och ett lägre varv. Skillnaden den här gången var väl att det höga varvet var väldigt högt, trots en utmärkt start de fem första banorna. Nu spurtade Eva in till tionde plats och var ensam i EBGK om att ha ett grönt varv denna dag. 

 

I B-klassen fanns en handfull spelare från hemmaklubben och många med goda utsikter till en ganska hög placering. När spelet väl kom igång så var det dock inte riktigt det där flytet i spelet för de våra. Undantaget Anders Hedlund som lyckades knipa en tredjeplats, närmast efter 2 X Eriksson från Nyköping. Sonen Anton överst i resultatlistan och  pappa Lars på den andra. 

 

Nyköpingsseger även i A-klassen där Lars-Göran Berg drog ifrån på andravarvet efter en tämligen jämnt förstavarv. Tvåa blev Hagas Patrik Wass och trea Jonathan Arab-Ekman. 

 

Resultat MSV Cup 3

Totalställning MSV Cup 2018

 

Skribent: Christian Eriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

   

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Box 4022
63004 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016-14 41 98, 073 - 734 98 55
E-post: This is a mailto link

Se all info