Hoppa till sidans innehåll

19 EBGK-spelare tävlar i Vilsta

28 AUG 2021 16:54
Fyra ungdomar till start. Flera spelare som gör sin första tävling.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2021 16:54

Äntligen dags för nationell tävling i Vilsta! Imorgon söndag gör 55 spelare upp om ära och priskuvert på den krävande anläggningen intill Eskilstunaån. Av dessa kommer alltså 19 från hemmaklubben. Fyra tillhör den mycket unga kategorin varav tre gör sin första tävling någonsin. Vi får hoppas att de får blodad tand efter söndagens upplevelse. 

Nya ansikten är det också i D-klassen även om vi i klubben har hunnit träffa dessa en hel del så har det än så länge inte blivit några tävlingar. Det handlar om Teija Sarkkinen, Herbert Lippert, Anna Pettersson och Sören Enström. Ihop med ungdomarna så är det alltså sju från klubben som begår tävlingspremiär! Nästan ny är Patrik Vikström som har visat sig behärska utmaningarna i Vilsta rätt väl. Det är uppstigning klockan sex och laddning med mannagrynsgröt som är uppladdningen för Balstabon. Torshällas Herbert Lippert kanske kan utmana, men då gäller det ju att vädret är rätt...

I C-klassen är frågan om ordförande Stefan Wigö äntligen ska få till det. Vi vet ju att han kan. Nu gäller det bara att få till det över alla 36 banor. 

I B-klassen är frågan om Kari Laaksos fina form håller i sig eller om Rolf Strandberg eller Pirkko Maaninka hittar tillbaka efter lite högre resultat på KM. 

A-klassen har ett ganska vass startfält med bland annat landslagsspelaren Alexander Dahlstedt, Tantogården och superrutinerade och superkompetenta Stefan Viberg, Tyresö och Robert Gustavsson, Örerbro. Ändå kanske Anders Hedlund kan få till det? Eller hittar Bror Wallén rätt? Han har ju till och med börjat besegra Rolf på pensionärstävlingarna. 

Oavsett det, så önskar vi alla lycka till på söndagens övningar! 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

   

 

webbgif RFSISU.gif

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B 1101
63228 Eskilstuna

Besöksadress:
Vilstavägen 3
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: info@eskilstunabango...

Se all info

Trädgårdsexperten021-149330 Västerås

 

 

Byggsmart

 

 

 Sigillet

 

 Mekonomen