Hoppa till sidans innehåll

Dubbla segrar vid Top Tio Finalen

13 APR 2022 07:20
Bengt Ohlsson och Patric Vestin klassegrare.
  • Skapad: 13 APR 2022 07:20

Målet med Munktellsäsongen är för de allra flesta att kvalificera sig till Top Tio Finalen. Den gångna helgen hade 40 spelare fördelade på fyra klasser äran att delta i finalen som avgörs i form av matchspel. Nio nervdallrade matcher där det gäller att för stunden vara minst ett slag bättre än sin motståndare. EBGK hade spelare med i samtlig finalklasser och plockade hem segern i två av dessa. Detta då Bengt Ohlsson vann D-klassen och Patric Vestin C-klassen. I B-klassen fick Tommy Blixt ge sig mot Stig Pettersson, Stora Tuna. 

I sin första finalmatch ställdes Bengt Ohlsson mot Kjell Ove Malm från Sundbyberg. Efter underläge efter backarna la Bengt in en fin spurt och tog sig förbi. Det skulle visa sig bli en mycket viktig seger då Kjell Ove spelade mycket bra under helgen och var den som skulle utmana om segern. Faktum är att Bengt och Kjell Ove slutade på lika många poäng och med lägre slag för Sundbybergsspelaren. Bengt blir dock segrare då inbördes möten räknas i första hand. Starkt jobbat Bengt! 

I C-klassen var även där första matchen lite av en nyckel till hur det skulle gå resten av helgen. Seger med ett slag för Patric Vestin och sedan rullade det på för honom. Värt att notera är att Patric vann två matcher med ett slag och ytterligare två med två slag. Totalsegern var dock allt annat än orättvis då Patric hade C-klassens bästa slagresultat. Så, bäst både slagmässigt och när det väl gällde i de tuffare drabbningarna! Det var för övrigt Patrics andra raka finalseger i C-klassen då han segrade även 2020 vilket var senast som det kunde genomföras en final. Kanske att Rökstaliraren är redo för spel i B-klassen? 

Där hade vi alltså Tommy Blixt med, men även Rolf Strandberg och Bertil Ohlsson. Av dessa tre lyckades Tommy bäst och fick i nästsista omgången spela en ren final mot Stig Pettersson. Stora Tunaikonen var skoningslös och drog till med en 25-runda mot. Därmed blev det ingen Rökstadubbel i finalen utan vår andra spelare från Duvtorpsvägen fick denna gång nöja sig med andra plats. Då är det en klen tröst att man var bäst i klassen gällande slagen och åtta när vi räknar in alla. Rolf hamnade precis utanför pris på femte plats medan Bertil slutade åtta. 

I A-klassen försvarade Bror Wallén klubbens färger. Han gjorde det bra men hedersamma förluster vinner man ingen final med. Alla rundor mellan 31 och 36 räckte till fjärde bästa snitt. Poängmässigt blev det sämre och Bror landade på placering nummer sju. 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

   

 

webbgif RFSISU.gif

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B 1101
63228 Eskilstuna

Besöksadress:
Vilstavägen 3
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: info@eskilstunabango...

Se all info