Hoppa till sidans innehåll

Alla chanslösa mot Jättebergsjätten

12 JUL 2021 07:47
Stort deltagarantal i perfekt spelväder.
  • Uppdaterad: 12 JUL 2021 07:47

Söndagsmorgonen bjöd på vad många menar är perfekt minigolfväder. Ingen risk för regn, ganska mulet och emellanåt sköna vindar som svalkade av då grundtemperaturen var rätt hög. Under spelets gång tilltog dock värmen. Och spelet var alltså den tredje söndagstävlingen. Den första där Eskilstunabon och tidigare världsmästaren Alexander Dahlstedt var med. Och som han spelade! Alexander bor vid foten av Jätteberget och han var verkligen en jätte i spelet! Blått första varvet trots ett par missade greenlösa följdes upp med en 32:a trots en katastrofal fyra på bana fjorton, möllbergaren. Men detta imponerande spel lämnade han övriga startfältet långt bakom sig. Dahlstedt visade även prov på det som är sportens kännetecken, nämligen att hjälpa sin medspelare då Benny Hasth som var ihoplottade med Alexander fick många goda råd. 

På en klar andraplats slutade Stenbys Anders Hedlund som efter förra veckas tronskifte återigen var bästa EBGK-spelare. Efter förra veckans 71 var han nu tillbaka på 68 som första veckan räckte till seger. Men denna gång innebar alltså samma resultat att han blev lätt krossad av Dahlstedt. 

Röksta skickade för första gången deltagare och då inte mindre än två stycken då både Patric Vestin och Tommy Blixt tog sig till Vilsta denna morgon. Tommy visade god form och tog en trygg tredjeplats. 

I B-klassen var det god uppslutning av våra Västerårsspelare med tre till start och lika många bidrog Strängnäs med. Det blev dock Torshälla överst i resultatlistan sedan Herbert Lippert vunnit särspel mot Västerås Mats Gustafsson. Då allmänheten hunnit invadera vid elvasnåret så fick suddenspelet förläggas till bana 17, synvillan. Herbert sänkte en spik med Mats boll stoppades av tredje hindret. I B-klassen konstaterar vi också att Anna Pettersson från Sal gjorde en fullt godkänt debut i klubbtävlingssammanhang! 

Resultaten finns på denna sida. 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

   

 

webbgif RFSISU.gif

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B 1101
63228 Eskilstuna

Besöksadress:
Vilstavägen 3
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: info@eskilstunabango...

Se all info