Hoppa till sidans innehåll

A till Ö om året som gått

31 DEC 2020 12:20
Långt ifrån bara inställda grejer i krönikan över 2020.
  • Skapad: 31 DEC 2020 12:20

Årskrönika 2020 signerad Christian Eriksson

 

A

Allra tyngst var att en klubbkamrat rycktes bort i covid-19. Vila i frid Jörgen Sundström.

 

B

Blott 59 slag behövde Anders Hedlund på sig vid kvällstävlingen som kom att bli den nästsista. Det var i och för sig en bit till säsongsbästa som blev smått tokiga 50, signerat Rickard Lindqvist.

 

C

C-klsssen vanns av Patric Vestin och B-klassen av nyss nämnde Hedlund. Top Tio Finalen var trevlig för EBGK!

 

D

Debutanter hade vi flera stycken trots att det spelades ganska få tävlingar. Mats redan under Vårmästerskapet och sedan ”på riktigt” i Strängnäs.

 

E

Efterlängtade vuxenträningar med Alex, som alla tyckte var givande! Vi väntar ännu på resultatförbättringarna dock. Flera konstaterade dock att de behövde skaffa en annan klubba och fylla på med bollar.

 

F

Förtida pensionärer som startat sitt spel på tisdagar och torsdagar har det visat sig finnas en hel del av! Fint hur som att se att dörrarna står öppna i olika sammanhang för våra spelare.

 

 

G

Görmånga Görlinpass i kiosken blev det även under 2020. Görbra!

 

H

Herbert, Teija och Emanuel är trojkan som gör att vi för första gången på några år har en hel familj som blivit bitna av måttandet och puttandet.

 

I

Inställt blev det mesta, men framförallt Oldtimers-SM som vi skulle ha arrangerat i Vilsta. Hur det blir 2021 vet ingen.

 

J

Jobba jobba jobba gjorde några äldre herrar och nu har vi en mycket större kiosk än tidigare! Och nya bänkar i köket, bland annat.

 

K

Klirr i kassan när många besökte Vilsta, och inte så många tävlingar kunde spelas.

 

L

Läska sig med kaffe mellan varven var inte längre gratis för medlemmar. Fem kronor får man numer langa upp för javakicken i jakten på nästa rakslag.

 

M

Medaljer fem blev det vid årets enda mästerskap, Filt-DM i Haga. Eloge om du kan räkna upp alla!

N

Nederländerna. Alltså Nederländerna. Men inte i bangolf. Utan bandy. Ja, Nederländerna och bandy. Vad har detta med något att göra? Ingenting. Förutom då att Patrik Vikström har varit förbundskapten för Nederländerna i bandy. Det är sådana viktiga saker som man kan lära sig av att hänga lite i Vilsta.

 

O

Oerhört många nya medlemmar blev det 2020, och dessutom många av dessa som har velat spela i Munktell och köpa grejer. Roligt!

 

P

Plattåerna runt backbanorna blev jämnare och större, ja plattåer helt enkelt! Det krävdes ganska många skottkärresvängar, och därefter en envist vattnande Reinhold. Men resultatet ser onekligen mycket bra ut!

 

Q

qatarier, qatarisk, qatariska, qigong, q-märka, q-märkning, q-tecken, quantum satis, queer, queerteori, quenell, quiche, quilta, quiltning, quisling, quislingregering och quorn. Detta är svenska språkets 17 ord på q. Den som kommer på någon koppling kan formulera sig väl, öppna ett fönster och viska sin iakttagelse ut i natten.

 

R

Rostfria är de nya köksbänkarna, säkerligen dubbelt så stor den utbyggda kiosken. Det blir förhoppningsvis ännu bättre kommande säsong i Vilsta! R som i rosor till de som byggde!

 

S

Svetten rann inte lika mycket i år, åtminstone inte i kiosken om vi stannar kvar där. Ty den nya luftkonditioneringen är fantastisk och ser till att alla får jobba i en behaglig temperatur.

 

T

Trassligt var det i våras när årsmötet blev till ett extra årsmöte och därtill corona som lagt sig som en blöt filt över allt.

 

U

Ungdomarna blev flera! Särskilt medlemsantal men även vad gäller deltagande på aktiviteter. Vecket är den absolut populäraste övningen på ungdomsträningarna. Det gäller att undvika de andra lagens bollar och lägga sig närmast vecket på klacken. Eller så kan man strunta i finliret och bara satsa på att brutalt ta bort allt som är i vägen. Och sedan hoppas på det bästa för den egna bollen.

 

V

Väskor med klubbmärket på har vi nu!

 

W

Wrap & panini gjorde debut i Vilsta efter att GB hjälpt till med ett nytt järn. Lite trevande att mixtra med och få varm även i mitten, men ett klart steg framåt för vår attraktionskraft!

 

X

x-tra allt var känslan många gånger i Vilsta. Vilka härliga mängder med människor som besökte oss, men framförallt, trivdes med att vara hos oss i Vilsta!

 

Y

Ytterst nära att fixa drömmen om ett perfekt 18-varv var Anders Hedlund på EB-Maran. Sexton banor höll drömmen, sen kom ett stängt fönster.

 

Z

Zzzomna kunde man nästan göra på de nyrestaurerade sköna bänkarna!

 

Å

Återkomster såg vi några stycken. Bertil till exempel men även Björn-Åke och Anette.

 

Ä

Änglarna i kiosken som räddade oss när det inte gick att få ihop bemanningen! Tack till alla som tog pass, men ett extra tack till de som kom utifrån; Carin & Emma!

 

Ö

Öppet Hus i MunktellArenan var kanske inte en så tokig idé. Många ville veta ett och annat. Hoppas att ni hann komma igång med spelet!

 

Skribent: Christian Eriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B 1101
63228 Eskilstuna

Besöksadress:
Vilstavägen 3
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: info@eskilstunabango...

Se all info

Trädgårdsexperten021-149330 Västerås

 

 

Byggsmart

 

 

 Sigillet

 

 Mekonomen