Hoppa till sidans innehåll

Dags för OT-SM på hemmaplan!

12 JUL 2022 19:31
15 spelare från klubben när OT-SM avgörs i Vilsta.
  • Uppdaterad: 12 JUL 2022 19:31

Att få spela ett OT-SM på hemmaplan har aldrig tidigare varit möjligt för spelare i Eskilstuna BGK. Men nu, i juli 2022 blir det verklighet och 15 spelare har tagit chansen. Nu väntar fyra dagar med individuellt spel där det varje dag blir två varv. Men på finaldagen lördag får endast de bästa i varje klass vara med när det ska avgöras. 

Spelarna från hela Sverige har nu tränat alltifrån någon enstaka dag till både fem och sex dagar. Det är helt enkelt olika hur man väljer att förbereda sig. Den som tar det allra lugnast är sannolikt P-O Garesjö från lokalkollegan Spiik som valt att inte slå ett slag senaste veckan. Motiveringen? Han kommer ändå inte under 52 slag. När vi ändå är inne på Spiik så har de fyra spelare till start eftersom man lyckats lura både Lars-Erik Sundin och Örjan Eriksson till att ställa upp. Självfallet är även Lena Brown med. Apropå detta med träning så är det något som många av spelarna har konstaterat så är det att banorna i Vilsta är svåra. Återstår att se vilka spelare som trots detta finner de rätta spåren på våra banor. 

OT Bengt.JPG

Bengt Ohlsson under tisdagens träning. 

Nu till EBGK-spelarna! Allra först ut imorgon har herrveteranerna och där är EBGK-spelarna åtta till antalet. Flera av dessa befinner sig strax under toppskiktet och skulle med flera bra dagar på hemmabanorna nå en placering bland de tio bästa. På förhand är det svårt att ta ut någon bland de åtta som känns vassare än någon annan, sannolikt är det formen för veckan som fäller avgörandet. Tommy Blixt och Bror Wallén har rutin så att det räcker och blir över, men frågetecken för formen. Reinhold Nietsch och Rolf Strandberg är två som skulle kunna få till det riktigt bra. Och Bengt Ohlsson, har han månne tävlat sig i form? Roligt att se Sören Enströms inställning och träningsvillighet. En västeråsare som sakta men säkert pressar ned resultaten även om denna tävling nog mest är för att utmana sig själv. 

OT Rolf.JPG

Här har vi Rolf Strandberg i aktion under träningsdagarna. 

Bland damveteranerna har EBGK en spelare till start, Pirkko Maaninka som också har vunnit OT-SM flera gånger tidigare. Motståndare saknas inte så Pirkko lär behöva göra en stabil insats för att få kliva upp på pallen på lördag. 

I den lite yngre damklassen har Eskilstuna BGK två spelare som inledde sitt bangolfande under pandemin men som snabbt kommit in i att träna mycket. Teija Sarkkinen och Anna Pettersson kommer dock sannolikt inte att slåss i toppen utan får till att börja med försöka att placera sig på den övre halvan. 

OT Teija.JPG

Teija i hettan under sista träningsdagen. 

Slutligen i de individuella klasserna har vi oldboys med fyra blåklädda spelare. Även här två pandemispelare i form av Herbert Lippert och Patrik Vikström som är två herrar som sliter rätt hårt på Vilstafilten. Att uppnå stabilitet och få ned resultaten är dock inte det allra enklaste. Störst förväntningar i denna klass faller istället på Anders Hedlunds axlar. Vi får väl se hur långt han nyttja hemmaplansfördelen. 

Som en del av den individuella tävlingen spelas en 3-mannatävling. EBGK har tre lag och har fått många förhandstips. Det är dock riktigt tuff konkurrens och här gäller det verkligen att alla tre spelare i laget gör stabila insatser för att nå pallen. 

På lördag eftermiddag startar 5-manna som sedan även pågår på söndagsförmidagen. Här har Eskilstuna två lag och med många förhoppningar inför om att nå medaljplats. Något som föreningen hitintills aldrig har lyckats med. 

Tävlingen kan följas via internet men allra bäst såklart på plats i Vilsta! 

OT Kari.JPGOT Bertil.JPG

Här har vi Kari och Bertil i solskenet i Vilsta. 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

   

 

webbgif RFSISU.gif

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B 1101
63228 Eskilstuna

Besöksadress:
Vilstavägen 3
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: info@eskilstunabango...

Se all info