Hoppa till sidans innehåll

DM i Örebro har spelats

15 AUG 2021 21:02
Guld i herrseniorer. Två medaljer i 5-manna.
  • Skapad: 15 AUG 2021 21:02

Äntligen har en tävling kunnat spelas igen. Distriktsmästerskapet för Mellansvenska avgjordes den gångna helgen på Örebros nya anläggning i skuggan av karakteristiska Svampen. 12 startande spelare från klubben visar på att tävlingssuget finns. Alla spelare har också varit i Örebro och tränat under sommaren. 

Indivdiuellt blev det ett guld i herrseniorer då Christian Eriksson skrällde och via suddenvinst över hemmaspelaren Tim Gustafsson fick kliva upp överst på pallen. Christian blev också bästa EBGK-spelare på lördagen. 

Silver i damveteraner till Pirkko Maaninka sedan hon besegrat Spiiks Lena Brown i sudden. Och så brons efter ytterligare en suddenvinst. Denna gång genom Bror Wallén som även han slog en spelare från Spiik, Tommy Blixt. Här kan noteras att båda spelarna ingångsbommade enportaren men Bror tog chansen när han fick sänkläge. Men tre vinster av tre möjliga alltså i sudden! Det blev en fjärde medalj på söndagen då 3-mannalaget Bror Wallén, Bertil Ohlsson och Anders Hedlund knep silverpenningarna, blott tre slag före Mosås. Andralaget hade elva slag upp till pallen. 

På söndagen var det först mixedtävling där enda Eskilstunainslaget; Kari Laakso och Pirkko Maaninka slutade på en bit ned i startfältet men första varvet spelade man riktigt bra och var med i tätkampen.

Så avslutades DM-helgen med det som många tycker är höjdpunkten, nämligen lagtävlingen som även i år var reducerad till 5-mannalag. EBGK skickade ut två uppställningar. Det blev lite jämnare dessa emellan än det var tänkt men förstalaget var till sist programenligt starkast. Man slutade tvåa men hade nog hoppats få til spelet bättre för att utmana Örebro åtminstone lite grann. Sällskap på prispallen fick man glädjande nog av andralaget som med sex slags marginal höll undan för Örebros andralag. Sammanlagt deltog nio lag i tävlingen. Bästa EBGK-trio var Anders Görlin 65, Christian Eriksson 68 och så delat mellan Bror Wallén och Pirkko Maaninka på 71.

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

   

 

webbgif RFSISU.gif

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B 1101
63228 Eskilstuna

Besöksadress:
Vilstavägen 3
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: info@eskilstunabango...

Se all info