Hoppa till sidans innehåll

EBGK-are om året som gick

28 DEC 2021 22:11
  • Skapad: 28 DEC 2021 22:11

Hemsidan har frågat ett gäng EBGK-are om vad som har varit årets tre höjdpunkter. Därtill undrade vi också vad de ser fram emot under 2022. 

Anna Pettersson

- Mina höjdare måste vara nationella i Vilsta och SM i Munktell. Jag ser fram emot tävlingar både i Munktell och Vilsta samt hoppas att jag får ordning på mina rakslag. 

Tim Winberg

- Det första som har varit roligt är att jag har kommit igång med träningen tack vare Alla Mot Alla. Det andra är att man har kunnat gå några träningsvarv med klubbkompisar och vänner utanför klubben. Det tredje är att jag har fått vara med och lära nya spelare. Det som jag ser fram emot under 2022 är att få spela mera, lära nya spelare och kanske spela någon tävling mot sommaren. 

Rolf Strandberg

- Som kassör är det en riktig höjdare att ekonomin är toppen, och att det har gått så bra i Vilsta. Som UK tycker jag att DM i Örebro var en höjdare där Christian tog guld och båda 5-mannalagen tog medalj. Som spelare rankar jag min 13:e plats vid Inomhus-SM högt, där spelade jag riktigt bra. 2022 ser jag fram emot ett lyckat OT-SM i Vilsta. Det håller ju på i hela tio dagar! 

Patrik Vikström

- DM i Örebro var absolut en höjdpunkt då båda lagen tog medalj. Seriespel för första gången var verkligen roligt! Jag passar på att tacka alla i laget för den roliga upplevelsen. Att jag lyckades vinna Alla Mot Alla var överraskande och sen fick jag en fin jacka som förstapris vilket gjorde det ännu bättre. Tack till alla jag fick förmånen att spela mot. Det jag ser fram emot under 2022 är såklart OT-SM i Eskilstuna. 

Jan Jonsson

- Jag tycker att ombyggnationen av klubblokalen var mycket bra. Besvikelsen däremot var att OT-SM fick ställas in. 2022 hoppas jag att besökare till vår anläggning har samma inställning då vi fick mycket beröm under detta år. 

Bengt Ohlsson

- Det första jag vill lyfta fram är det otrevligt vänliga och trevliga bemötande som jag fick när jag började spela igen. Det andra var min första tävling på 43 år(!) när jag spelade andra Top Tio Kvalet och att det också gick skapligt bra. Det tredje är ungdomar - jag tycker att de ungdomar som vi har i klubben har får ett så härligt mottagande och engagemang och därigenom också en otrolig spelglädje. Det jag ser fram emot under 2022 är givetvis OT-SM vilket jag hoppas att jag kan delta i. 

Anders Hedlund

- Jag tycker att det är skoj att det kommer in hela familjer, men även nya ungdomar och spelare som brinner för bangolfen. Att klubbhuset fräschas upp, först köket och nu övriga utrymmen. Att vissa personer år efter år bidrar med sig själva, så att det kan bli en fungerande tävlingsverksamhet. Tack EBGK och EBGS!2022 ser jag väl fram emot och se om jag fortfarande har glöden och intresset kvar till att försöka bli en duktig spelare. 

Stefan Wigö

- Christian Erikssons fantastiska spel vid DM i Örebro vilket gjorde honom till guldmedaljör. Emanuel - vilken kille! Han tog ju silver vid USM i Uppsala, så roligt! Anders Hedlund - topp 5 på Inomhus-SM, stabilt och bra spel. Besvikelser är att medlemmar som inte ställer upp och jobbar för klubben. Alldeles för få som ställer upp och arbetar på aktiviteter för att vå Vilstaanläggningen att fungera. En stor eloge och ett stort tack till klubbens "trotjänare" som alltid ställer upp. 2022 hoppas jag att min besvikelse vänder! Jag ser självklart fram emot OT-SM i sommar. Jag hoppas också att ungdomsverksamheten fortsätter att utvecklas med många nya ungdomar. Jag hoppas också att vi får en lika fin och härlig sommar i Vilsta som vi har haft de senaste somrarna. 

Teija Sarkkinen

- En av höjdpunkterna i år är absolut hur mycket ungdomsverksamheten har utvecklats. Lagandan som är helt fantastisk och underbara föräldrar och barn. USM i Uppsala var en underbar resa och kul att se hur fina ungdomar vi har runtom i Sverige. Tack till alla medlemmar som ställde upp och tränade med Emanuel veckorna före USM i Uppsala. Nationella tävlingen som vi höll i med bravur - heja EBGK! Sedan kom Höstlövet och återigen fick jag träffa dessa fantastiska ungdomar från hela Sverige. Inomhus-SM i Munktell. 2021 har bara levererat - så tack snälla alla för en väldigt trevligt år! 

Bertil Ohlsson

- Det första jag minns är alla trevliga sammankomster i Vilsta med medlemmarna. Det andra jag minns är de trevliga turerna till Örebro både för träning och tävling, och spel både på filt och MOS. För det tredje att min bror Bengt tagit upp bangolfen igen. 

Anita Björnehaag

- För det första att golfbanor och kiosken där vi gjort det trivsamt och satsat på medlemmarna. För det andra att vi satsat på trivseln till exempel bemötande och planteringar. Det tredje att vi tänker framåt och väcker ungdomarnas intresse. 

Christian Eriksson

- Att tävla vilket jag ju i och för sig gjorde ganska sparsamt men ändå lite mera än vad jag kanske brukar. För det andra är det roligt att driva ungdomsverksamhet. För det tredje att vi fortsätter att locka nya spelare. 2022 ser jag fram emot att inte behöva gå på den grönspräckliga mattan från 70-talet i klubblokalen. 

Herbert Lippert

- Nummer ett är självklart USM i Uppsala där vi hade tre fantastiskt roliga dagar som slutade med SM-silver för Emanuel! Stort tack till Christian och alla andra i EBGK som gjorde det möjligt. Som nummer två vill jag än en gång framhäva det fina bemötande som vi fått i EBGK under året som gått, många härliga skratt både på golfbanan och inne i kiosken hos Julle. Jag vill även passa på att tacka alla som har instruerat och även gett bollar till Emanuel. Det bidrar mycket till hans fortsatta spel. Som nummer tre får det bli ungdomssektionen - så kul att se ungdomarnas framfart och utveckling! Bara på ett år har det hänt mycket med sving, putt och teknik. Det ska bli roligt att följa deras fortsatta utveckling. 2022 får vi hoppas att OT-SM kan genomföras. Jag hoppas också att alla får vara friska och krya. 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

   

 

webbgif RFSISU.gif

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B 1101
63228 Eskilstuna

Besöksadress:
Vilstavägen 3
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: info@eskilstunabango...

Se all info