Hoppa till sidans innehåll

Finaldrömmen lever till på söndag

22 NOV 2019 17:23
God uppslutning i A-klassen.
  • Skapad: 22 NOV 2019 17:23

Det är dags för det andra kvalet till Top Tio Finalen i mars. Det andra kvalet av tre betyder att alla som spelade första kvalet ännu har en realistisk chans att nå final. Detta då de två bästa tävlingarna räknas i finalsammanställningen om man spelar alla tre. Således kan ett första mindre gott resultat för en månad sedan, glömmas bort över glädjen att ha lyckats i det andra kvalet. Det blir för övrigt sista gången som bollarna rullar på just denna filt, då det med start nionde december blir en renovering av filtbanorna i MunktellArenan.

Söndagens kval ser ut att komma upp i 140 startande vilket är tiotalet fler än första kvalet. Lite extra glädjande är att A-klassen är uppe i 33 anmälda vilket gör den jämnstor denna gång med B- och D-klasserna medan C lockar flest. I A-klassen får EBGK:s Bror Wallén och Anders Görlin verkligen tufft motstånd denna gång, till exempel i form av nyblivna VM-medaljören Alexander Dahlstedt, Tantogården och så en av grundpelarna i Uppsalas så framgångsrika lag, Anders Olsson.

Inte mindre än 14 anmälda spelare från EBGK, bland dem nyförvärvet Ronny Ekberg, som spelar i C-klassen. Jan Adolfsson hör hemma i D-klassen och stod på tisdagstävlingen för vad vi förmodar är ett präktigt personbästa på 64 över de två varven. Om han är i närheten av det resultatet på söndag så blir han mycket svårstoppad.

Resultat här (startlistor från lördag lunch och resultat från söndag 09.00)

Skribent: Christian Eriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: This is a mailto link

Se all info