Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Framgångsrikt USM I Hofors

01 AUG 2022 22:10
Flera medaljer och mängder med nyttiga erfarenheter.
  • Skapad: 01 AUG 2022 22:10

Eskilstuna BGK fick med fyra spelare, en ledare och ett gäng föräldrar till USM i Hofors. Bilarna stretade upp på tisdagen och efter installation på boendeplatserna så ställde många ur truppen upp på tisdagskvällens träningstävling. Här kan nämnas att vi till exempel hade Jenny Gustavsson som begick tävlingsdebut med sina två på OT-SM inköpta bollar! Även alla fyra ungdomar ställde upp liksom ytterligare fyra föräldrar och ledaren Christian. Bäst lyckades Emanuel som dagen efter fick ta emot ett litet pris för sin insats i tävlingen. Oavsett så var det en både nyttig och mycket trevlig erfarenhet för alla. 

Onsdagen bjöd på träning och även invigning framåt kvällen. Fina välkomsthälsningar där vi också fick lära oss lite om Hofors och klubben. Därefter bjöd man på riktigt smarrigt fika. Efter att fikat smitit ned så var det dags för lite bangolfskoj. Det var mixedspel i grupp, och efter varje avklarad bana så fick man dra en lapp och utföra uppdraget på lappen. Här handlade det om att spela om banan, spela med en hand eller kanske att tvingas använa sin studsigaste boll på nästföljande bana. Sen fanns den verkliga vinstlotten - att få springa ett varv runt hela anläggningen. Roligt tyckte vi som ännu hade energi för att delta. 

Torsdagen var den sista träningsdagen och ett visst finslipande även om mängden träning som ungdomar mäktar med är något mindre vuxna. Däremot tog våra spelare fullt ut till sig att man inte ska sätta fötterna i banan i onödan efter att det på ett träningsvarv bestraffats. Även lärde man sig på sista träningsvarvet att räkna slagen åt varandra och sköta protokollet. I alla fall till sist, i början tjafsades det en del om detaljerna. 

Fredag och tävling vilket alltid är lite nervöst. I Pojkar C gick Emanuel i tätstrid och Jacob visade tävlinginstinkt genom att sänka sig åtskilliga slag från träningen. Emanuel fick ge sig i sudden om guldet, men tog alltså andra raka slagspelssilvret. I Flickor C var alla fem spelare inom ett par slag efter första varvet. På det andra varvet så visade Hilda riktigt fina takter och tog sig upp allra högst på prispallen! I Pojkar B gjorde Albin en stabil och fin insats i sin tävlingsdebut på svåra hinder. Vårdade slag och många klarade banor! 

Efter målgång så började vi även ägna lagtävlingen lite mera uppmärksamhet och då visade det sig att Albin och Emanuel ingick i guldlaget och Jacob i silverlaget! 

Fredagseftermiddagen blev det konditiori för att fira att en av föräldrarna hade födelsedag. Bakelser, kaffe och pannkakor. Perfekt! Fikafirandet följdes upp med en gemensam mycket trevlig badstund. 

På fredagen var det dags för matchspel. Efter kvalet var Jacob med ett par slags marginal tyvärr på fel sida för att få spela vidare. Övriga tre fick dock chansen i matchspelet. I A-B spelade Albin en jämn match och hade ledning med drygt halva varvet spelat. Då kom dock ett lite tyngre parti och Albin fick se sig besegrad. Albins syster Hilda mötte också sin överman i första matchspelsrundan. En jämn och mycket välspelad match där Hilda drog det kortare strået. Däremot lyckades Emanuel vinna sin första match trots att motspelaren hämtade upp ett underläge med 4-0. Efter välbehövlig lunch på EPA-baren så var det dags för Emanuels semifinal. Emanuel spelade riktigt, riktigt bra och vann matchen. Därmed fick Emanuel ladda för final. När den väl kom igång så vann Emanuel den första banan och var sedan i ledning större delen av matchen med en eller två banor. På nästsista banan, doseringen, slog Emanuel en trea. Men, när motspelaren inte kom igenom på tre försök så var det klart, andra individuella guldet till EBGK under USM i Hofors!

Sammantaget så lärde sig alla inblandade väldigt mycket av att vara med på USM. Förhoppningen är att alla och flera därtill vill följa med till nästa sommars spelplats. 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

   

 

webbgif RFSISU.gif

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B 1101
63228 Eskilstuna

Besöksadress:
Vilstavägen 3
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: info@eskilstunabango...

Se all info