Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Fyra medaljer vid OT-SM på hemmaplan

20 JUL 2022 12:51
Anders Görlin och Bror Wallén är nu Stora Grabbar.
  • Skapad: 20 JUL 2022 12:51

Det blev fyra medaljer för klubben när OT-SM 2022 arrangerades på hemmabanorna i Vilsta. Lägg därtill två topp sex placeringar så får man säga att utfallet var ganska gott. 

Den första medaljen bärgades i 3-mannatävlingen. Bror Wallén, Tommy Blixt och Anders Hedlund fick kanske inte riktigt spelet att stämma men kom långt på stabilitet och att undvika de lite högre varven som motståndarna hade. Det räckte för att knipa en bronspeng. 

Det blev två individuella silvermedaljer. En genom Pirkko Maaninka i damveteraner som på de sista banorna försökte ta tillbaka tvåslagsunderläget gentemot Annelie Lundell, Malmö. En spik på sista banan hade tvingat fram sudden om guldet men Pirkkos boll gick förbi koppen. Silver för Pirkko på 42,8 i snitt. 

I herrveteraner var det ett helt gäng EBGK-spelare som var uppe på topp-7. En del mera tillfälligt innan de vände nedåt i resultatlistan medan andra bet sig fast ju längre tävlingen fortgick. Det gällde särskilt Bror Wallén som utan rikigt låga varv hade tagit sig ända upp till bronsplats inför de avslutande 18 banorna. På det sista varvet fick Bror en riktigt fin start och var snart ikapp Håkan Robertson, Mosås. Det greppet släppte aldrig Bror som slog till med sitt klart bästa varv på 30 när det gällde som bäst. Silver hem till Måsta! Bakom blev till slut Rolf Strandberg nästbästa hemmaspelare på en finfin femteplats. Bertil Ohlsson blev åtta efter ett lite tuffare avslutningsvarv. 

I oldboys slutade Anders Hedlund femma. Här var det en trög start innan spelet alltmer kom igång. Upp till brons skiljde elva slag över de åtta varven. 

I oldgirls blev Teija Sarkkinen bästa EBGK-lirare på tionde plats. 

När så sista tävlingen skulle spelas, 5-manna så fanns det höga förväntningar på framskjuten placering. Men det ska göras också! Det skulle visa sig att det krävdes goda insatser av alla spelare där man verkligen höll i klubban och inte lät siffrorna rasa in. Det lyckades och EBGK Örebro var länge en vass utmanare men EBGK-spelarna fortsatta att prestera goda varv så kunde inte ens Örebro hänga med mot slutet av tävlingen. Så nu är Tommy Blixt, Anders Görlin, Bertil Ohlsson, Rolf Strandberg, Bror Wallén och Reinhold Nietsch Svenska Mästare!

I och med de framgångarna så tog både Anders Görlin och Bror Wallén de saknade poängen för att nu kunna titulera sig Stor Grabb, en utmärkelse som delas ut vid nästkommande förbundsmöte. 

Bilder OT-SM 2022

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

   

 

webbgif RFSISU.gif

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B 1101
63228 Eskilstuna

Besöksadress:
Vilstavägen 3
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: info@eskilstunabango...

Se all info