Hoppa till sidans innehåll

Jakten på finalplats går vidare

08 DEC 2021 13:35
Dags för andra kvaltävlingen på filten.
  • Uppdaterad: 08 DEC 2021 13:35

Att spela Top Tio Final är en prestation. Först måste man nämligen oavsett klass ta sig igenom nålsögat att vara bland de tio bästa över två av tre kvaltävlingar. Det kan synas som en enkel sak, men är i själva verket ofta ganska knepigt. Stora startfält gör att i flera av klasserna är det uppemot 75 % av spelarna som blir utan finalspel. Och vad är väl en Top Tio Final om inte alldeles underbart rolig i sig! Nio matcher där man kan vinna på 54 och förlora på 30. Jo, det är faktiskt riktigt roligt även när det blir så. Nu är ju inte finalen förrän i slutet av mars, men för att ta sig dit så gäller det ju att lyckas i kvaltävlingarna.

Den andra kvaltävlingen har vi två nya EBGK-spelare. Eller ja, Tommy Blixt spelade för klubben någon gång på 70-talet och även Bengt Ohlsson har kämpat förr i vår tröja. Men i modern tid så att säga. Tommy lirar i B medan Bengt återfinns i D-klassen. Stort lycka till så här i er EBGK-återkomst!

I skrivande stund är det totalt 15 spelare från föreningen anmälda men säkerligen hinner några till trilla dit innan anmälan stänger. Allra mest nyfikna är vi nog på om Anders Hedlund har fått lite ökat självförtroende efter den fina prestationen vid Inomhus-SM. 

Och så här säger Bengt Ohlsson om att vara tillbaka: 

- Jag slutade med bangolf för 43 år sedan när jag som 18-åring flyttade till Stockholm. I och med att min bror Bertil och jag har hållit på med golf under somrarna så tänkte jag att man kanske kan ta bangolf under den mörkare årstiden

Vad tycker du har förändrats medan du har varit borta? 

- Jag märker att det har blivit än mer en materialsport. Inomhusspel var det på min tid inte tal om. I övrigt är det samma laganda och kompisskap som jag kommer ihåg sedan tidigare. 

Hur går träningen? 

- Jag märker att bollkänslan kommer tillbaka så sakteliga och siffrorna blir lägre vilket är otroligt kul efter bara två månaders spel. 

Vad är målsättningen? 

- Nu när jag ställer upp i Top Tio så är målet att gå till finalen trots att det bara blir två kvaltävlingar för mig. 

Något annat? 

- Jag vill passa på att tacka alla lagkamrater och medspelare för ett otroligt gott bemötande och alla tips och trix! 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

   

 

webbgif RFSISU.gif

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B 1101
63228 Eskilstuna

Besöksadress:
Vilstavägen 3
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: info@eskilstunabango...

Se all info