Hoppa till sidans innehåll

Många pristagare i hemmatävling

01 SEP 2021 06:37
Patrik, Bertil, Kari och Emanuel vann sina klasser.
  • Skapad: 01 SEP 2021 06:37

Drygt 50 spelare kom på söndagen till start vid den nationella tävlingen i Vilsta. Lördagens förmiddagsregn stoppade en del, men långtifrån alla från att träna. Och när det sedan blev uppehåll var det riktigt många som på lördagen letade vinnande bollbanor. När det på söndagen sedan var dags för tävling så var vädret bättre, åtminstone om man vill undvika regn när man spelar mini. Behaglig temperatur skulle nog de flesta de säga. 

Det bjöds kanske inte på jättemånga toppresultat av hemmaspelarna, men likväl blev det en hel del framskjutna placeringar. Men har man hemmaplansfördel så ska man självklart utnyttja den. En spelare från hemmaklubben visade dock gott gry och med blott 72 slag var Kari Laakso klart bästa hemmaspelare och plockade hem segerkuvertet i B-klassen. 

Dessförinnan ytterligare tre klassegrar för EBGK. I D-klassen vann Patrik Vikström med tre slags marginal.  Hyfsat stabilt spel men ett par banor med höga siffror gjorde att slutresultatet blev strax under 90. Men för att ha spelat i blott ett år så var ett gott steg i rätt riktning. Patrik gör ju en minst sagt rejäl handicapsänkning inför inomhussäsongen. Sällskap vid prisutdelningen blev det av Bo Nydén som slutade trea. Innan vi lämnar D-klassen så konstaterar vi att flera nya spelare från klubben gjorde sin första tävling och verkar ha trivts på banan, om än kanske inte alltid med resultaten. Snygg sänkning mellan varv ett och två med inte mindre än 18 slag mellan varv ett och två noterades för Sören Enström. 

Nationella 2021 Patrik Bosse D-klass.jpg

Patrik Vikström och Bo Nydén, pristagare i D-klassen. 

I C-klassen vann Bertil Ohlsson efter ett mycket fint förstavarv varpå det räckte med att spela jämnt på det andra. Även här gick tredjeplatsen till EBGK i form av Stefan Wigö. 

I Ungdomsklassen segrade Emanuel Lippert före klubbkamraten Albin Gustavsson - Ekebom sedan båda spelat stabilt. Ungdomsklassen hade fördelen av att få spela de flesta banorna på lätta hinder, men även när det var svåra så höll ungdomarna ned siffrorna. 

A-klassen slutligen såg dagens nästbästa EBGK-resultat från Bror Wallén. Men i den högsta klassen krävs det väldigt bra resultat för att kunna hävda sig och Bror fick denna gång nöja sig med åttonde plats. 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

   

 

webbgif RFSISU.gif

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B 1101
63228 Eskilstuna

Besöksadress:
Vilstavägen 3
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: info@eskilstunabango...

Se all info