Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Munktellsäsongen kickar igång

06 OKT 2022 19:30
EBGK största förening när jakten på finalplatser inleds.
  • Skapad: 06 OKT 2022 19:30

På söndag spelas den första kvaltävlingen till Top Tio av tre i Munktell arenan. Precis som under många av de senaste åren lockar tävlingen många. På torsdagskvällen var 136 spelare anmälda. Största förening är hemmaklubben Eskilstuna, men här märks också två klubbar som är tillbaka efter många års frånvaro. Det handlar dels om Linköpings BGK som har tre tidigare Hagaspelare till start, och så Ludvika BGK som runt millenieskiftet var flitiga besökare i Munktell.

EBGK ser ut att få med över 20 spelare vilket är i närheten av klubbrekordet för en top tio tävling i Munktell. Det ligger om minnet inte sviker på 23. Av hemmaspelarna huserar många i D-klassen då det är spelare som har hittat till bangolfen under de senaste åren. Dit hör verkligen familjen Eriksson, pappa Markus och dotter Amanda. Amanda vevade igång i maj medan Markus blivit bofast på banan under de senaste månaderna. Tävlingsdebut för Markus medan Amanda på sina tre spelade tävlingar så här långt har hunnit med det smått unika att tävla på tre olika underlag. Tävlingsdebut individuellt även för Binh Kron som tidigare har spelat DM-mixed. Maken Thomas gör sitt första framträdande i Munktell. Det är glädjande att se att våra spelare sakta men säkert tar nya steg och nu även provar på nationell tävling.

 

På nivån över, i C-klassen har vi två spelare i form av Bo Nydén och Lennart Sander. Två riktiga veteraner som tillhör de träningsflitigaste i Munktell. Eller ja, lite mer tränar nog Patrik Vikström som nu har marscherat upp till B-klassen. Detsamma gäller klubbens andra Patrik V med efternamnet Vestin som lyckats vinna C-klassfinalen de två senaste säsongerna som vi spelat. Även Bengt Ohlsson har tagit sig upp till B efter att förra vintern ha hållit till i D. Det är verkligen en helt annan nivå och stabilitet som kommer att krävas i den klasen.  Rolf Strandberg får nu på äldre dagar plocka fram storspelet då han kvalificerat sig för A-klassen. Inte dåligt!

 

Klass

Anmälda

EBGK

Ungdom

4

4

D-klass

44

7

C-klass

30

2

B-klass

35

7

A-klass

23

3

 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

   

 

webbgif RFSISU.gif

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B 1101
63228 Eskilstuna

Besöksadress:
Vilstavägen 3
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: info@eskilstunabango...

Se all info