Hoppa till sidans innehåll

Roffe renoverar Vilstabänkarna

06 NOV 2019 21:02
I vår sitter man säkert mellan slagen.
  • Skapad: 06 NOV 2019 21:02

Även när man tittar på ganska gamla bilder från Vilsta så står de där. Samma bänkar mellan banorna som alltjämnt nyttjas i Vilsta för vila mellan slagen. Men, även bänkar slits ut efter en tid. Först diskuterades att köpa in nya bänkar, men då det rör sig om ganska många, och kostnaden per bänk visade sig vara ganska hög, så togs ett beslut om att renovera existerande bänkar istället. Gläjdande not har Rolf Strandberg på eget initiativ tagit tag i renoveringen. 

- Det var betydligt mer jobb än jag räknat med, säger Rolf från garaget i Näshulta. Jag har dock räknat på att det räcker att jag gör två per månad så är allt klart till öppningen i Vilsta. 

Totalt är det 14 bänkar där Rolf jobbar med att byta ut träet och rusta upp stommen. 

- Det mesta har rostat eller så är skruvarna fulla av rost, så det enda rätta var att ta fram vinkelslipen och kapa bort de gamla skruvarna. Där bänkstommarna hade rost har jag slipat och sedan målat med svart hammarlack. 

Tidigare var stommarna vita, så det blir en färgskillnad. Det gäller dock framförallt trädelen som de senaste säsongerna varit blåa: 

- De nya brädorna som jag har kapat till är tryckimpregnerat virke vilket vi inte ska måla. Vi får hoppas att det betyder att det blir mindre jobb i framtiden, för ärligt talat börjar det bli tråkigt. Men det är bara tio bänkar kvar. 

Tack Roffe för en sannerligen fin insats för att hjälpa klubben! Och se nedan ett tjusigt resultat. 

 

Skribent: Christian Eriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: This is a mailto link

Se all info

Trädgårdsexperten021-149330 Västerås

 

 

Byggsmart

 

Biff Grill o bar

 

 Sigillet

 

 Mekonomen