Hoppa till sidans innehåll

Årby och Stenby toppade denna söndag

18 JUL 2021 21:20
Men Balsta stod för bästa enkelvarvet.
  • Skapad: 18 JUL 2021 21:20

Återigen har en söndag passerat, och återigen har det på förmiddagen spelats veckotävling i Vilsta. 18 startande slöt upp denna vecka och vid niobläcket lämnade den första bollen plåten och sådär två timmar senare så smet bollen förbi koppen i avslutande sudden.

Dessförinnan ett förstavarv där det i A-klassen endast noterades två rödvarv, dessa signerades Rolf och Christian. Dessa bägge herrar fick dock se sig omkörda varv två när de stora kanonerna varvade upp motorerna och spann loss. Bäst drag i maskinen hade återigen Anders Hedlund som gled runt på 33 slag och därmed tog hem en ny viktoria och Stenby får snart döpas om till "Segerby". Riktigt gott gry även i Bertil Ohlsson som kom runt på grönt och därmed var Västermalm, tack vare sitt nyförvärv, på pallen.

De två rödingarna från första rundan fick i sudden göra upp om sista prisplatsen. En något annorlunda banordning blev det då det nu fanns allmänhet på anläggningen men efter tvåor på både bana ett och arton så satte NäshultaRoffe den på bana sjutton. Christian Af Övfre Nyfors fick visserligen igenom kulan men visade sig oförmögen till att hooka. Men, skam den som ger sig, revanschen kom i godisutlottningen! 

I B-klassen var det faktiskt jämnare i toppen då tre spelare slutade inom tre slag. Starkast var Lennart Sander och därmed ska alltså Årbyflaggan hissas högst. Endast slagen bakom, och med B-klassens bästa enkelvarv på andrarundan, slog sig Kronskogens Bosse Nydén in. Segermarginalen blev minsta tänkbara. Att leda efter förstavarvet innebar precis som i A-klassen att bli nedputtad till tredjeplatsen. I B-klassen blev det Skogstorps öde då det hände Pirkko Maaninka. 

Noterat

Anna Pettersson, Sal var med för andra veckan i följd, och minsann blev det en resultatförbättring! 

Vi har en ungdom som vill spela på svåra hinder och gjorde det mycket tålmodigt under två varv! 

Återgien stämde klassindelningen mycket bra - eller om det är så att man spelar så som det förväntas av en utifrån vilken klass man sätts i. Nåväl sista plats i A på drygt 90 och vinst i B-klassen på ett par slag till. 

Bästa enkelvarv på 32 noterades av Patrik Wikström, Balsta! Det var en finfin refräng efter en tung inledning. 

Här kan resultaten detaljstuderas. 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

   

 

webbgif RFSISU.gif

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B 1101
63228 Eskilstuna

Besöksadress:
Vilstavägen 3
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: info@eskilstunabango...

Se all info