Hoppa till sidans innehåll

Välspelad söndag med väntad toppduo

28 JUL 2021 10:27
Nydén och Edstein slog till i B-klassen.
  • Skapad: 28 JUL 2021 10:27

Återigen var det i söndags en ganska god uppsluttning på morgonkvisten. Inför tävlingen yttrade analysen att Dahlstedt och Hedlund kunde ta hand om de två förstaprisen och så skulle övriga spela om den kvarvarande prisplatsen. Nja, riktigt så ville nog inte huvudpersonerna själva se på det. Och efter första varvet såg det ut som om de skulle kunna få rätt då Bror Wallén, Måsta seglade upp i ledning. Måsta tänker ni - är inte det bara en nedlagd bensinstation som blivit pizzeria och ett ganska stort äldreboende? Nej, då, där finns även villor och i en av dessa bor Bror. Snart komer han även att få nya grannar då det byggs för fullt på ängsmarken runtomkring. Även Tommy Blixt (Spiik) och Rolf Strandberg försökte att blanda sig i det hela med grönvarv. På andra varvet återställdes dock ordningen och precis som vanligt vann Dahlstedt från Jättenbergets fot framför Stenbys Hedlund. Denne hade dock blott ett slag till godo på Tommy Blixt, Röksta som ju verkligen är ett område med minigolftraditioner att leva upp till. Denna gång blev Näshulta-Rolf utan pris trots två gröna varv - det hör inte riktigt till vanligheterna. 

B-klassen såg en ganska klar segrare då Bo Nydén rullade igenom den ena banan efter den andra. Det verkar vara en bra start att där i Kronskogen kunna titta på rådjur vid frukostintaget. På andra varvet knaprade Arne Edstein, Söder, in någon men inte tillräckligt för att kunna hota segraren. Tredje och sista pris till Torshälla och en missnöjd Herbert Lippert. 

I övrigt noteras också: 

  • Personbästa på ett varv för Anna Pettersson, Sahl, som kom under 50. 
  • Personbästa på ett varv för Teija Sarkkinen, Torshälla som nästan kom under 50. 
  • Personbästa över två varv för Emanuel Lippert, Torshälla som sänkte sig rejält. 
  • Premiär för Peter Vestberg, Torshälla, som gjorde det med den äran! 
  • Makrillsvarning på Patrik Wikström, Balsta som för andra söndagen i rad följde upp ett råsvart varv med ett grönt. Patrik och Herbert verkar båda tycka att det för tidigt att spela vid nio. Men hur ska det gå - de flesta bangolftävlingar innebär ju spel ganska tidigt. 

Här finns nu en resultatlista som har försökt att korrigeras - men kanske att där finns kvarvarande fel.

Nu återstår två söndag i Vilsta. 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

   

 

webbgif RFSISU.gif

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna BGK - Bangolf
Christian Eriksson, Tegelbruksgatan 26B 1101
63228 Eskilstuna

Besöksadress:
Vilstavägen 3
63228 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016144198, 0737349855
E-post: info@eskilstunabango...

Se all info

Trädgårdsexperten021-149330 Västerås

 

 

Byggsmart

 

 

 Sigillet

 

 Mekonomen