2023-04-02

Stora Grabbar

Anders Görlin prisas som Stor Grabb


Eskilstunas spelare Anders Görlin mottog vid förbundsmötet i Uppsala utmärkelsen Stor Grabb. Stor Grabb tilldelas spelare som genom framskjutna placeringar på SM-tävlingar och landslagsuttagningar, samlar ihop 50 poäng enligt en särskild tabell. Den sista, felande poängen trillade in när ”Julle” i juli lämnade kiosken för att vara en del av Eskilstunas vinnande lag i 5-manna vid Oldtimers-SM. Tre poäng där och 52 totalt gör ”Julle” till Stor Grabb.


Ett stort lugn och en ganska kort sving. Det räcker långt. Många föreningar har det blivit genom åren, men sedan mer än tio år är det Eskilstuna som gäller. Den första föreningen var dock Stora Tuna hemma i Dalarna där karriären startade i tonåren. Poängen till att bli Stor Grabb har bland annat kommit via uttagning i OT-landslaget i mitten av 10-talet. Då inkasserades nio poäng två år i rad. 


Stort grattis Julle! 

Bror Wallén prisas som Stor Grabb


Eskilstunas spelare Bror Wallen mottog vid förbundsmötet i Uppsala 2023 utmärkelsen Stor Grabb. 


Fegspel har sällan kännetecknat Bror. Däremot en viss ojämnhet, men också en förmåga att många gånger komma tillbaka. En mycket viktig lagkugge under många år i Spiik i såväl elitserie som 10-manna. Poäng har också kommit via lagframgångar vid OT-SM. På den tävlingen har Bror också själv tagit individuella topplaceringar vilket förbättrat poängskörden. Sedan 2000 är det fler år som Bror tagit poäng än missat, vilket vittnar om att Bror har hållit en hög kvalité under många år. 


Vid årets OT-SM i Vilsta kom de välbehövliga sista poängen i form av medalj individuellt och i 5-manna. Hela tio poäng skramlade in efter framgångarna i Vilsta vilket gjorde att han kom upp i 55. 


Stort grattis Bror!